Μεγάλη επένδυση Γάλλων & Αμερικανών για παραγωγή πρωτεϊνών από έντομα για ζωοτροφές

Τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πρωτεΐνης από έντομα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο Ντέκατουρ του Ιλινόις των ΗΠΑ η πολυεθνική εταιρεία ζωοτροφών ADM, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της γαλλικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Innovafeed στην οποία επένδυσε.

 

Η Innovafeed εγκαινίασε πρόσφατα τη μέχρι τώρα μεγαλύτερη αντίστοιχη μονάδα στην πόλη Νέσλε στη Ν. Γαλλία, δυναμικότητας 15.000 τόνων πρωτεΐνης από έντομα, που παράγει τροφή τελικά για 400.000 τόνους ψαριών, πουλερικών και χοίρων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, η σχετική ανακοίνωση έγινε σε μια περίοδο αυξητικών τάσεων στις τιμές σιτηρών για ζωοτροφές και περιορισμού των αποθεμάτων, ενώ παράλληλα όλο και περισσότερες εταιρείες συνεργάζονται, με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των μονάδων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα έντομα θεωρούνται μια βιώσιμη εναλλακτική προς τα ιχθυάλευρα και άλλες ζωοτροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Όπως ανακοίνωσαν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, η νέα μονάδα στο Ιλινόις, η κατασκευή της οποίας προγραμματίζεται για το 2021, θα παράγει 60.000 τόνους πρωτεΐνης για ζωοτροφή από Hermetia Illucens, έναν υψηλής θρεπτικής αξίας τύπο μύγας, καθώς και 20.000 τόνους ελαίων για την εκτροφή πουλερικών και χοίρων και 400.000 τόνους λίπασμα.

Πρόκειται να κατασκευαστεί δίπλα στο συγκρότημα επεξεργασίας καλαμποκιού της ADM και θα χρησιμοποιούνται υποπροϊόντα καλαμποκιού ως τροφή για τα έντομα, καθώς και χαμένης θερμότητας και ατμού από τη μονάδα επεξεργασίας καλαμποκιού και το σχήμα αυτό θα εκπέμπει 80% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με μια αυτόνομη μονάδα.

Πηγή: https://www.ypaithros.gr/

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Εξόφληση ΥπηρεσιώνΕίσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd