Έως το τέλος Οκτωβρίου στη Βουλή η διάταξη για το περιουσιολόγιο

Έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη νόμου για τη δημιουργία βάσης δεδομένων που θα καταγράφει την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογουμένων.

Με τη διάταξη αυτή αναμένεται να γίνει ξεκάθαρο ποια περιουσιακά στοιχεία θα περιλαμβάνει το περιουσιολόγιο και το πώς θα γίνεται η ενημέρωση των αρχείων. Αν δηλαδή θα συμπληρώνεται από τους ίδιους τους φορολογουμένους ή θα γίνεται αυτοματοποιημένα.

Ουσιαστικά μέσω του περιουσιολογίου το κράτος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κινητή και την ακίνητη περιουσία του φορολογουμένου προκειμένου να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους. Παράλληλα μέσω αυτού του εργαλείου θα μπορεί να ασκήσει και φορολογική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται ότι θα μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να αντλούν στοιχεία σε πραγματικό χρόνο από το Κτηματολόγιο, τα υποθηκοφυλακεία, τα λιμεναρχεία, το υπουργείο Μεταφορών, τις τράπεζες και όπου αλλού υπάρχει καταγραφή περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων προκειμένου να ομαδοποιηθούν και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει σύγκριση με αυτά που δηλώνει σε ετήσια βάση ο πολίτης στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Το σχέδιο είναι τα στοιχεία του περιουσιολογίου να αντλούνται αυτόματα από τις παραπάνω υπηρεσίες και να μη χρειάζεται οι πολίτες κάθε τόσο να συμπληρώνουν έντυπα για την επικαιροποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης.

Μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα δημιουργηθεί στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι πολίτες με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet θα εισέρχονται στην εφαρμογή και το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να διαπιστώνουν αν τα στοιχεία που έχει αντλήσει η εφορία από διάφορες πηγές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Να σημειωθεί πως η δημιουργία περιουσιολογίου θα καταργήσει τα τεκμήρια όπως υφίστανται σήμερα, ενώ θα μπορούσε να ανοίξει ακόμη και το δρόμο για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από έναν ενιαίο φόρο περιουσίας.

Πηγή: CNN Greece (ΚΥ, 14/10/18)

 

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

  • Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.600 αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, περισσότερες από 1.800 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, ενώ άλλες 620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

  • Στα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά είναι αφιερωμένη η 5η επιστημονική συνάντηση ενημέρωσης της παραγωγικής βάσης, που διοργανώνει το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd