Ανοίγει ο δρόμος για την παραγωγή μηλίτη στη χώρα

Στην κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την παραγωγή μηλίτη στη χώρα προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Με απόφαση της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, που δημοσιεύτηκε χτες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τίθενται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την παραγωγή μηλίτη.

Στον μηλίτη εισήλθε προσφάτως η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα με τον «Μηλοκλέφτη», ένα φυσικό ποτό με 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ο οποίος εισάγεται από την Σλοβενία, αλλά και το «Strongbow».

Βάσει της υπουργικής απόφασης, το δικαίωμα της παραγωγής και εμφιάλωσης των ποτών από ζύμωση που περιλαμβάνει (η απόφαση) έχουν μόνο ειδικά εργοστάσια (εργοστάσια παραγωγής ποτών από ζύμωση) τα οποία πληρούν τους όρους της παρούσας και κατέχουν ειδική προς τούτο άδεια.

Αρμόδια αρχή για τη χορήγηση της ειδικής αδείας παραγωγής ποτών από ζύμωση είναι το οικείο Τελωνείο στη χωρική δικαιοδοσία του οποίου είναι εγκαταστημένο το εργοστάσιο. Για τη χορήγηση της εν λόγω ειδικής άδειας, ο ενδιαφερόμενος, επιτηδευματίας οφείλει, ένα μήνα πριν από την έναρξη των εργασιών του, να υποβάλει στην οικεία Χημική Υπηρεσία, αίτηση-δήλωση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, ότι πληροί τις προϋποθέσεις παραγωγής, όπως ορίζει η απόφαση.

Πηγή: insider.gr

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!