Η ΦΑΓΕ Αμύνταιου πωλήθηκε στην εταιρεία Δημητρίου και σε Αυστριακούς

Στη τυροκομική εταιρεία Δημητρίου αλλά και σε εταιρεία αυστριακών συμφερόντων «διαμοιράστηκε» το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο,

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός πουλήθηκε σε εταιρεία αυστριακών συμφερόντων έχοντας ήδη ξηλωθεί, ενώ τις κτηριακές εγκαταστάσεις απέκτησαν η τυροκομική επιχείρηση Δημητρίου, μία μικρή τοπική επιχείρηση που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δράση, με κυριότερα προϊόντα του τη φέτα.

Το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο εγκαινιάστηκε το 2005, ενώ το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 37 εκατ. ευρώ και αποτελούσε την μεγαλύτερη επένδυση στη Δυτική Μακεδονία.Το εργοστάσιο αν και αρχικά κατασκευάστηκε για την παραγωγή κυρίως φρέσκου γάλακτος τελικά έφτασε να παράγει γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, καθώς η ΦΑΓΕ, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατηγορία του «φρέσκου».

Με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να εκτείνονται σε ένα οικόπεδο 52.000 τ.μ. και να ξεπερνούν σε εμβαδόν τα 15.000 τ.μ., το εργοστάσιο είχε δυνατότητα επεξεργασίας 500 τόνων γάλακτος ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών η διοίκηση της ΦΑΓΕ είχε επαφές και συζητήσεις και με άλλους υποψήφιους επενδυτές όπως η Δωδώνη και η ΘΕΣγάλα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι με την τελευταίου βρέθηκε πολύ στο να κλείσει η συμφωνία, καθώς η απόκτηση του εργοστασίου είχε κριθεί απαραίτητη για τα στελέχη της ΘΕΣγάλα καθώς η παραγωγή από την υφιστάμενη μονάδας της γαλακτοβιομηχανίας, δεν επαρκεί για να καλύψει την ζήτηση με δεδομένο και το νέο επενδυτικό πλάνο που προβλέπει διπλασσιασμό τους δικτύου της μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως «τσάκισαν» την τελευταία στιγμή.

 

 

Πηγή: fpress.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!