Η ΘΕΣγάλα διεκδικεί το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο έχει εκδηλώσει σύμφωνα με πληροφορίες η ΘΕΣγάλα, το οποίο έκλεισε τον Μάρτιο του 2016.

 

Το εργοστάσιο, συνολικού κόστους 35 εκατ. ευρώ αν και αρχικά κατασκευάστηκε για την παραγωγή κυρίως φρέσκου γάλακτος τελικά έφτασε να παράγει γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, καθώς η ΦΑΓΕ, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατηγορία του «φρέσκου».

Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία η οποία μάλιστα όπως υποστηρίζουν αναμένεται να κλείσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η απόκτηση του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, έχει κριθεί απαραίτητη για τα στελέχη της ΘΕΣγάλα καθώς η παραγωγή από την υφιστάμενη μονάδας της γαλακτοβιομηχανίας, δεν επαρκεί για να καλύψει την ζήτηση με δεδομένο και το νέο επενδυτικό πλάνο που προβλέπει διπλασιασμό τους δικτύου της μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα η ΘΕΣγάλα διαθέτει σήμερα 30 καταστήματα τα οποία στοχεύει να τα διπλασιάσει έως το επόμενο χρόνο δίνοντας έμφαση τις γειτονιές. Μάλιστα σύμφωνα με την διοίκηση του συνεταιρισμού η διαδικασία εύρεσης νέων συνεργατών αφορά τόσο στα υπάρχοντα καταστήματα, όσο και σε πρόσθετες χαρτογραφημένες περιοχές, με στόχο την κάλυψη της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης αφού ήδη η κατανάλωση των προϊόντων του ΘΕΣγάλα, ξεπερνά καθημερινά τους 40 τόνους.

Το πλάνο ανάπτυξης για όλα τα σημεία πώλησης παλαιά και νέα προβλέπει και τη μετατροπή τους σε γωνιές όπου και άλλοι συνεταιρισμοί αλλά και παραγωγοί θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους.

Σημειώνεται ότι ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου συνεταιρισμού στην Ελλάδα, το οποίο με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα, ο συνεταιρισμός διαθέτει στην ελληνική, μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, περίπου το 35% της συνολικής παραγωγής των μελών του.

 

 

Πηγή: fpress.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!