Απεβίωσε ο ιδρυτής της Agrino

Απεβίωσε, πλήρης ημερών, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο Ευθύμιος Πιστιόλας , εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.

 

Γεννιέται στο Αγρίνιο, το 1922. Μαζί με τα αδέρφια του, Ευστράτιο και Γεώργιο, ιδρύει το 1955 την εταιρία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι, εγκαθιστώντας στο Αγρίνιο εργοστάσιο με αντικείμενο την επεξεργασία ρυζιών.

Μετακομίζει στην Αθήνα, και το 1969 λανσάρει στην Ελληνική αγορά το ρύζι «Agrino», στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας.

Συστήνει δίκτυο διανομών, με έδρα την Κυψέλη, και διευρύνει την παρουσία των προϊόντων Agrino στην Ελληνική αγορά. Τη δεκαετία του '70 με πρωτοποριακές διαφημιστικές δράσεις και έμφαση στην κορυφαία ποιότητα , κατακτά τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Στα τέλη του '90 πρωτοστατεί στην παραγωγική επέκταση της Agrino ολοκληρώνοντας το 2ο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη και ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως , μέσα στην καρδιά της καλλιέργειας των Ελληνικών ρυζιών και οσπρίων. Μαζί με την σύζυγο του, Καίτη Πιστιόλα, απέκτησε 3 γιούς και 6 εγγόνια, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του.

Η Agrino κατέχει την πρώτη θέση στον κλάδο.Στην περίοδο της ύφεσης οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αλλά και στο πρώτο δίμηνο του 2017, ενώ η πτώση της αγοράς των τυποποιημένων οσπρίων και του ρυζιού συνεχίζεται, η εταιρεία εμφανίζει αύξηση των πωλήσεων κατά 10%. Το μερίδιό της στην ελληνική αγορά υπερβαίνει το 30% έχοντας κατορθώσει να αντιμετωπίσει ισχυρούς πολυεθνικούς ομίλους.

Η Agrino πραγματοποιεί σήμερα το 15% των πωλήσεων της σε περίπου 20 χώρες. Καλύτεροι πελάτες της είναι οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος κ.λπ.), ενώ ιδιαίτερη έμφαση αυτή την περίοδο δίνει στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης - πρόκειται για μια ομάδα δέκα χωρών - καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεών της το 75% προέρχεται από το ρύζι, στην τυποποίηση του οποίου δραστηριοποιείται αρκετές δεκαετίες, και το 25% από τις κατηγορίες των οσπρίων, τις οποίες άρχισε να τυποποιεί από το 1994.

 

 

Πηγή: fpress.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!