Κλονίζεται ο κλάδος της χονδρικής τροφίμων μετά την εξαγορά μαμούθ της Whole Foods από την Amazon

Εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα «Whole Foods» ανακοίνωσε η Amazon αμέσως μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από την αμερικανική αντιμονοπωλιακή Αρχή και τους μετόχους της Whole Foods, προκειμένου να αποκτήσει την αλυσίδα βιολογικών τροφίμων.

Η EURACTIV σε συνεργασία με την Italia Oggi μεταδίδουν.

Κλονισμό στον κλάδο της χονδρικής, κυρίως στις επιχειρήσεις τροφίμων, προκαλεί η Amazon, ανακοινώνοντας μείωση τιμών στις μπανάνες, τα αβοκάντο και διάφορα προϊόντα που πωλούνται από την αλυσίδα βιολογικών προϊόντων Whole Foods, την οποία αγόρασε έναντι 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα μειώσουμε τις τιμές των Whole Foods χωρίς να διακινδυνεύσουμε την ποιότητα των προϊόντων», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Amazon Worldwide Consumer, Jeff Wilke. Η εταιρεία πρόκειται να εφαρμόσει τη νέα πολιτική τιμών από τη Δευτέρα (28 Αυγούστου), μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τα προϊόντα με την επωνυμία Whole Foods θα πωλούνται και στο διαδίκτυο από την Amazon, ενώ θα υπάρξουν εγκατεστημένες θυρίδες της εταιρείας, οι οποίες χρησιμεύουν για την παραλαβή των online παραγγελιών, σε ορισμένα καταστήματα Whole Foods στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, τα μέλη της Amazon Prime θα λάβουν επιπρόσθετες εκπτώσεις.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε τα σχέδιά του μετά την έγκριση της συγχώνευσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), όπου οι μέτοχοι της Whole Foods ψήφισαν υπέρ της εξαγοράς.

Η αγορά των οργανικών προϊόντων καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις παραδοσιακές αλυσίδες διανομής και όχι μόνο στις ΗΠΑ. Από την πλευρά τους, νομικοί σύμβουλοι στον τομέα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σημείωσαν, ότι οι εταιρείες Amazon και Whole Foods αποτελούν σχετικά μικρούς παίκτες στις επιχειρήσεις τροφίμων, έχοντας διαφορετική τοποθέτηση στην αγορά, καθώς η Amazon δραστηριοποιείται online σε είδη παντοπωλείου, ενώ η Whole Foods στις πωλήσεις λιανικής.

 

 

Πηγή: euractiv.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!