Είσοδο του Ιταλικού κολοσσού Granarolo στην Ελληνική αγορά γάλακτος

Έπειτα από συζητήσεις μηνών, στις αρχές του 2014 ο ιταλικός κολοσσός Granarolo προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με τη θυγατρική του ομίλου Vivartia, τη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα.

Ήταν το πρώτο βήμα για την είσοδο των Ιταλών στην ελληνική αγορά τροφίμων με έναν έμπειρο συνεργάτη που γνώριζε πράγματα και καταστάσεις στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Όμιλος Granarolo που δραστηριοποιείται στη συλλογή και παραγωγή γάλακτος μέσω του συνεταιριστικού οργανισμού GRANLATTE και στη μεταποίηση και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της Granarolo S.p.A πραγματοποιώντας ετήσιο τζίρο 1 δις. ευρώ, έκανε το δεύτερο βήμα του στη χώρα μας. Απέκτησε στρατηγική συμμετοχή στην εταιρεία Quality Brands International (QBI), η οποία ελέγχεται από την Optima της οικογένειας Παντελιάδη,

Η Optima που είχε αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της QBI προ διετίας κατέχει σήμερα το 100%, ενώ τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει γνωστό πως συζητούσε με ξένο στρατηγικό επενδυτή για την από κοινού ανάπτυξη της QBI. Στόχος της συνεργασίας, η εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδος. Σημειώνεται πως η QBI που εστιάζει τη δραστηριότητά της στα εμπορικά σήματα των τυροκομικών GEM και Λεβέτι, ενώ έχει και την επίσημη διανομή των προϊόντων της Granarolo στην ελληνική αγορά.

Με βάση τη συμφωνία με την Optima, η ιταλική πολυεθνική θα αποκτήσει το 60% της QBI υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του deal από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το υπόλοιπο 40% θα παραμείνει στον έλεγχο της οικογένειας Παντελιάδη. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, το πλάνο των Ιταλών για την QBI είναι να την μετατρέψουν σε όχημα για την ανάπτυξη των εξαγωγών τους σε Κύπρο και Βαλκάνια, πάντα σε συνεργασία με την Optima, αλλά και για την διεύρυνση των μεριδίων τους στην ελληνική αγορά.

Σε δεύτερη φάση, ο ιταλικός κολοσσός εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, την εξαγορά ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας. Το πλάνο αυτό συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθώς η ελληνική αγορά γάλακτος βρίσκεται σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων, με αρκετούς από τους υφιστάμενους παίκτες να μην μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έφερε η σημαντική υποχώρηση της κατανάλωσης και η αύξηση των εισαγωγών.  

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Granarolo Group μέσω της Granarolo S.p.A. διαθέτει 8 παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και 2 στη Γαλλία. Η Granarolo είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην Ιταλία, ενώ μετά την εξαγορά της YOMO το 2004 έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στην χώρα, με ηγετικό μερίδιο στην αγορά του λευκού πλήρους γιαουρτιού, ενώ μετά την εξαγορά της LAT BRI (εταιρεία παραγωγής φρέσκου τυριού), το 2011, η Granarolo είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία ιταλικών συμφερόντων στο χώρο των γαλακτοκομικών στην Ιταλία. Εκτός από τη γειτονική χώρα, δραστηριοποιείται επίσης στην Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία. Ο ετήσιος τζίρος του ομίλου ξεπέρασε πέρυσι το 1 δις ευρώ, με τα προϊόντα του να βρίσκονται σε πάνω από 60.000 σημεία πώλησης.

 

Πηγή: economy365.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!