Αυγά χωρίς έλεγχο και εργαζόμενοι φαντάσματα σε εταιρεία στην Αττική

Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει για τους ελέγχους που διενεργούνται στα αυγά, επισημαίνοντας τα ακόλουθα :

 

Στις 01-03-2017, ημέρα Τετάρτη, ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν σε μεικτό κλιμάκιο υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.) το οποίο διενήργησε έκτακτο έλεγχο σε εγκατάσταση κέντρου ωοσκόπησης και συσκευασίας αυγών.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

α) στους χώρους της εγκατάστασης 87 παλέτες αυγών (10.800 αυγά έκαστη παλέτα) τα οποία δεν έφεραν την κατάλληλη σήμανση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Τα αυγά κατασχέθηκαν.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης ισχυρίστηκε ότι τα αυγά προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Οι ελεγκτές αναζήτησαν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον προορισμό των αυγών για βιομηχανική χρήση αλλά αυτά δεν επιδόθηκαν.

Μέχρι την προσκόμιση των προαναφερθέντων εγγράφων καθώς και εκείνων που αποδεικνύουν την ιχνηλασιμότητα των αυγών που διήλθαν τον προηγούμενο μήνα από το κέντρο ωοσκόπησης, οι παραπάνω ποσότητες αυγών θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών.

β) από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επεβλήθησαν πρόστιμα και συνεχίζεται ο έλεγχος παραστατικών.

γ) από την Οικονομική Αστυνομία εντοπίστηκαν να απασχολούνται στην εταιρεία τρεις (3) εργαζόμενοι δίχως να είναι καταχωρημένοι στους Πίνακες Προσωπικού που επεδείχθησαν.

δ) Από τους επιθεωρητές της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. παρελήφθησαν δεδομένα με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Πηγή: insider.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!