Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων έως 15/5/2017

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα παραλαμβάνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας αιτήσεις ενδιαφερόμενων παραγωγών για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2017-2018.

 

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα «αφορά αποκλειστικά τα οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης), με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος».

Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι, α) αλλαγή ποικιλίας των αμπελώνων, β) εκρίζωση και επαναφύτευση των αμπελώνων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης και γ) βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης. Δεν καλύπτεται η ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής, δηλαδή η αναφύτευση μη παραγωγικών αμπελώνων.

Το ένα στρέμμα ορίζεται ως ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα, στο οποίο δεν είναι επιλέξιμοι για ένταξη οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί τις τελευταίες δύο περιόδους εφαρμογής (2015-16 και 2016-17), καθώς και αμπελοτεμάχια που έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση κατά τις δέκα προηγούμενες οικονομικές περιόδους. Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον 8 ετών από το οικονομικό έτος πληρωμής.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι, α) αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, β) δήλωση αμπελοκαλλιέργειας και αεροφωτογραφίες, γ) δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης, δ) αίτηση ΟΣΔΕ 2016, ε) φωτοτυπία εκκαθαριστικού, στ) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, ζ) φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής και η) φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας (Διοικητήριο Καλαμάτας, γραφεία 213 και 212 στον 2ο όροφο, τηλέφωνα 27213 61213 και 27213 61238) και στο γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Πύλου (τηλέφωνο 27230 22151)

 

Πηγή: gargalianoionline.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!