Ποιες Ομάδες Αίματος είναι πιο ευάλωτες στον Κορωναϊο

Όπως αναφέρει η SCMP ερευνητές στην Κίνα πήραν δείγμα αίματος από 2000 ασθενείς μολυσμένους από τον COVID-19 στην Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας και συνέκριναν τα δείγματα αυτά, με αντίστοιχα ανθρώπων που δεν είχαν νοσήσει.

 

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α παρουσίαζαν μεγαλύτερο δείκτη ευκολίας μόλυνσης από τον COIVD-19 και είχαν την τάση να παρουσιάζουν πολύ πιο σοβαρά και έντονα συμπτώματα.

Αν και οι ερευνητές αναφέρουν πως η μελέτη ήταν προκαταρκτική και πολύ δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται, κάνουν έκκληση στα κράτη και τις ιατρικές υπηρεσίες να βάλουν στην «εξίσωση» την ομάδα αίματος και τις διαφορές ανάμεσα στους ασθενείς όταν βρίσκονται στη διαδικασία θεραπείας του ιού.

«Παρακαλούμε όσοι έχουν  την ομάδα αίματος Α να λαμβάνουν ειδικά μέτρα σε ότι αφορά την προσωπική τους προστασία για να μην μολυνθούν από τον Sars-CoV-2», αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας  Wang Xinghuan στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Zhongnan της Ουχάν.

Το σύστημα ταξινόμησης ΑΒΟ στις ομάδες αίματος είναι και το πρώτο που ανακαλύφθηκε το 1900 από τον Καρλ Λαντστάινερ και υποδηλώνει την ύπαρξη ή όχι των ουσιών Α και B στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Οι ουσίες, τα αντιγόνα αυτά, ή υπάρχουν και τα δυο μαζί, ή μόνο το ένα από αυτά ή και κανένα.

-Όταν υπάρχουν και τα δυο, η ομάδα λέγεται ΑΒ

-Όταν υπάρχει μόνο το Α, η ομάδα λέγεται Α

-Όταν υπάρχει μόνο το Β, η ομάδα λέγεται Β

-Όταν δεν υπάρχει ούτε το Α ούτε το Β, η ομάδα λέγεται 0

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!