Βρήκαν 5.200 φιάλες-μπόμπες στις αποθήκες μεγάλης εταιρείας διανομής αλκοολούχων

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει να κάνει με διακίνηση νοθευμένων ποτών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

 

Με έδρα τον Κορυδαλλό και αποθήκη στη Μαγούλα η συγκεκριμένη επιχείρηση σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εισήγαγε παράνομα ποτά – μπόμπες από τη γειτονική χώρα και αφού τα “ελληνοποιούσε” αφαιρώντας τις παλιές ετικέτες και κολλώντας δικές της “γνήσιες” τροφοδοτούσε νυχτερινά μαγαζιά. Από μπαρ και εστιατόρια, μέχρι γνωστά κλαμπ και μπουζούκια.

Μάλιστα, οι συσκευασίες και τα αυτοκόλλητα αφορούσαν γνωστές μάρκες ουίσκι και βότκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για τη διανομή τους χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα της νόμιμης εταιρείας. 

Στο χώρο της αποθήκης στη Μαγούλα, οι αστυνομικοί βρήκαν 5244 φιάλες νοθευμένων ποτών, ειδικές ξύστρες για την αφαίρεση των ετικετών, χάρτινες κούτες και πλαστές ετικέτες μεγάλων εταιρειών ουίσκι και βότκας. Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης ενώ οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μεγάλη υπόθεση καθώς στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η παράνομη βιομηχανία νοθευμένων αλκοολούχων ποτών δουλεύει με υπερκέρδη και μη αποδίδοντας τους φόρους και τους δασμούς στο ελληνικό κράτος.

Φυσικά ο κίνδυνος για όλους όσους καταναλώνουν τα λεγόμενα ποτά – μπόμπες είναι μεγάλος και στη δικαιοσύνη υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ατόμων που υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους από την κατανάλωση μιας βραδιάς και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά. Επισήμως στις εκθέσεις του, το Χημείο του Κράτους αναφέρει ότι το 13.4% των αλκοολούχων ποτών που ελέγχθησαν βρέθηκαν μη κανονικά, όμως η εμπειρία και τα στοιχεία που έχουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που το τελευταίο εξάμηνο ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον των κυκλωμάτων κάνει λόγο για εντυπωσιακά νούμερα.

Για παράδειγμα το 20 και πλέον τοις εκατό από το ουίσκι που σερβίρεται σε μπαρ και κάβες είναι λαθραίο και νοθευμένο ενώ η βότκα που κρίνεται ακατάλληλη ξεπερνά το 30% με το ρούμι, την τεκίλα και άλλα παρόμοια ποτά να αγγίζει το 35%. Νούμερα που δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και χρειάζεται άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η παράνομη βιομηχανία νοθευμένων ποτών να βάλει φρένο στην επικίνδυνη δράση της.

 

Προμήθευε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η ίδια η εταιρεία στο site της “Η ιδρύθηκε έγινε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διανομής αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Tο οποίο είναι το αποτέλεσμα της σκληρής συλλογικής εργασίας με βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς και συνεχών προσπαθειών να κρατήσει σειρά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας προς τους πελάτες και τους καταναλωτές με σεβασμό. Η εταιρεία έχει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Μαγούλα Αττικής- και καλύπτουν 14.000 τ.μ.,  έχει ένα στόλο από φορτηγά για τη διανομή των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα. Έχει πελάτες χονδρέμπορους, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, καζίνο, μπαρ, καφετέριες, πολυκαταστήματα, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, wine stores και τα Liquor Stores, καντίνες, κ.α, μέσα στην Ελλάδα”.

 

 

Πηγή protothema.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

  • Στη δημιουργία ενός αισθητήρα με τη μορφή ταινίας, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες του νερού που απορροφούν και μετακινούν τα φυτά (από τις ρίζες έως τα φύλλα) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd