‘Έρευνα : Επέκταση της διάρκειας ζωής των τροφίμων με νανοϋλικά

Ένα ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο έργο απέδειξε ότι η συσκευασία τροφίμων με βάση τη νανοτεχνολογία μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους. Η συγκεκριμένη συσκευασία, με το όνομα NanoPack, δοκιμάστηκε σε πολλά είδη διατροφής με επιτυχία.

 

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής του έργου, στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ένωσης Βιομηχανιών Συσκευασίας Active & Intelligent Packaging Industry 2019, η συσκευασία καλύπτει μία σειρά προϊόντων όπως ψωμί, νωπό κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά. Συγκεκριμένα, οι δοκιμές έδειξαν ότι η συσκευασία εμπόδισε την ανάπτυξη μούχλας στο ψωμί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και αύξησε επίσης τη διάρκεια ζωής των νωπών κερασιών και του κίτρινου τυριού κατά 40% και 50% αντίστοιχα.

Λειτουργία

Σε δελτίο Τύπου οι επικεφαλής του προγράμματος αναφέρουν ότι το NanoPack συνδυάζει φυσικά νανοϋλικά και αιθέρια έλαια για την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων με σκοπό τη μείωση των αποβλήτων. Τα νανοϋλικά διασκορπίζονται στις πλαστικές μεμβράνες συσκευασίας διατηρώντας τα φυσικά αιθέρια έλαια που εξάγονται από φυτά όπως ρίγανη και το θυμάρι που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Τα νανοϋλικά απελευθερώνουν αργά τα αντιμικροβιακά έλαια από τη μεμβράνη στον κεντρικό χώρο της συσκευασμένης τροφής. Αυτό ενεργά επιβραδύνει την οξείδωση, τις αλλαγές υγρασίας και την ανάπτυξη μικροβίων.

Last modified on Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 08:38

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

  • Πολλοί παραγωγοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν παγετό στα κεντρικά και στα βόρεια πεδινά, σε μία περίοδο που ορισμένα δέντρα βρίσκονται στην ανθοφορία και άλλα έχουν ήδη σχηματίσει το πρώτο καρπίδιο.

  • Είναι μία από τις πιο δυνατές ερευνητικές ομάδες στην Ευρώπη, με μακρά παράδοση σε κορυφαίες ανακαλύψεις, η ομάδα Μοριακής Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

  • Eχοντας στην επιστημονική τους φαρέτρα τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα οι επιστήμονες προσπαθούν να αποτρέψουν τις νέες επιδρομές ακρίδων στις καλλιέργειες της Κένυας. Ηδη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την επιδρομή των καταστροφικών εντόμων στο Κέρας της Αφρικής

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!