Έρευνα

Έρευνα (128)

Ορθολογική λίπανση ελιάς

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) δημοσιεύει ένα χρήσιμο κείμενο που αναλύει και συμβουλεύει για την ορθολογική και αποδοτική λίπανση του ελαιώνα.

Μια ανακάλυψη που αναμένεται να βοηθήσει καθοριστικά στη μάχη κατά της πυρικουλάριας του ρυζιού, της μυκητολογικής ασθένειας που καταστρέφει κάθε χρόνο έως και το 30% της παγκόσμιας παραγωγής ρυζιού

Πρόκειται για ενα κινέζικο έντομο που καταστρέφει τις μουριές, την ώρα που η αγωνία μεγαλώνει, καθώς πιθανή εξάπλωση του στην ενδοχώρα του νομού, μπορεί να προκαλέσει και καταστροφή σε ξυλώδεις καλλιέργειες, όπως τα αμπέλια και τα λιόφυτα.

Κάθε χρόνο, η IBM Research, o ερευνητικός βραχίονας της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ, δίνει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις του για τις πέντε κυριότερες τεχνολογικές εξελίξεις των επομένων πέντε ετών, οι οποίες θα επιδράσουν καθοριστικά την κοινωνία και την οικονομία.

Μια τεχνολογική επανάσταση στη γεωργία που οδηγείται από την πρόοδο της ρομποτικής και των σύγχρονων τεχνολογιών ανίχνευσης  μοιάζει να αναστατώνει τις σύγχρονες γεωργικές πρακτικές.

Τα βασικά συμπεράσματα και προόδους δύο σημαντικών χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ ερευνητικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση xylella fastidiosa, του POnTE και του XF-ACTORS δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο τελικό κείμενο της ετήσιας συνάντησης των προγραμμάτων που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2017 στη Μαγιόρκα.

Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

Μελέτη για την Ορθολογική λίπανση της ελιάς

Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Σελίδα 1 από 11

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!