Ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης όρισε ήδη τους Υπαλλήλους ΔΑΟΚ για την φετινή δακοκτονία

Σε πρόσληψη 4 εργατών αποθήκης για τις ανάγκες του προγράμματος δακοκτονίας του 2018, προχώρησε η Π.Ε. Μεσσηνίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη.

 

Από τους 5 που τελικά υπέβαλαν αίτηση τις ανάγκες ∆ακοκτονίας της έκτασης εφαρµογής των δακοκτόνων μέτρων και τις αιτήσεις ̟που έχουν υποβληθεί από ενδιαφεροµένους για την πρόσληψή τους στο πρόγραμμα  καταπολέµησης του δάκου σε συνδυασµό µε τα τυπικά

Οι 5 που είχαν υποβάλει αιτήσεις για πρόσληψη κρίθηκαν από 5μελή επιτροπή της ∆/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και η επιλογή έγινε με βάση κοινωνικά κριτήρια και την προϋπηρεσία τους ως εξής:

 1. ΛΑΜΠΡΟΣ Φ. ΡΑ∆ΙΩΤΗΣ
 2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΙΜ. ΓΕΩΡΓΟΥ∆ΙΟΥΣ
 3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ∆ΗΜ. ΨΥΡΡΗ
 4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το ανωτέρω προσωπικό θα απασχοληθεί για τη δακική περίοδο 2018 έως 60 ηµεροµίσθια ανά άτοµο, εντός του διαστήµατος από την έναρξη της σύµβασης έως30 Νοεµβρίου 2018».

Εξάλλου, με άλλη απόφαση του κ. Τατούλη, «πέραν των εποπτών δακοκτονίας, τακτικών και αναπληρωτών, λόγω ανεπαρκούς αριθµού προσλαµβανόµενου εποχικού προσωπικού (Τοµεαρχών) για την κάλυψη των αναγκών της τρέχουσας δακικής περιόδου» αποφασίστηκε «η συµµετοχή των παρακάτω Γεωπόνων και Τεχνολόγων Γεωπονίας, υπαλλήλων της ∆/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», στο Πρόγραµµα ∆ακοκτονίας 2018:

 1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 2. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 3. ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤH ΜΑΡΘΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
 4. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 5. ΚΛΕΙ∆ΩΝΑ ΑΦΡΟ∆ΙΤΗ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 6. ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΞΑΝΘΗ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 7. ΜΑΥΡΟΕΙ∆Η ΕΥΓΕΝΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
 8. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙ∆ΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 9. ΠΡΑΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ

«Με βάση τις διατάξεις του ν. 2732/1999, οι υπάλληλοι ̟που υπηρετούν στις Περιφερειακές Ενότητες και ασχολούνται µε διάφορα προγράµµατα καθώς και το πρόγραµµα δακοκτονίας, υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και πέραν του κανονικού ωραρίου ή Σαββάτου εφόσον τούτο επιβάλλεται από υπηρεσιακές ανάγκες», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Ποσό ύψους 115.480.435,80 € κατανέμεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών στους Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) έτους 2018, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2018. Όσον αφορά στον Δήμο Καλαμάτας διατίθενται 1.677.767,92 €, ποσό το οποίο προορίζεται για τους δικαιούχους όλης της Μεσσηνίας. Τα αντίστοιχα ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο προσεχές διάστημα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!