Ανακοίνωση ΓΕΩΤΕΕ για τους Τομεάρχες Δακοκτονίας

Έχει περάσει περισσότερος από ένας μήνας από την έκδοση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Ν. Αντώνογλου για το φετινό πρόγραμμα Δακοκτονίας και την ισοπεδωτική εξομοίωση των Γεωπόνων με τους Τεχνολόγους Γεωπονίας για την κάλυψη των θέσεων Τομεαρχών Δακοκτονίας

και ακόμη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ενέργεια για την τροποποίησή της και την αποκατάσταση της νομιμότητας, με την επαναφορά του προβαδίσματος των Γεωπόνων για τις θέσεις αυτές.

                Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου επί του θέματος, είναι άξια απορίας η επιμονή και η προσκόλληση του Υπουργείου σε μια απόφαση που είναι όχι μόνο πλήρως αδικαιολόγητη αλλά και προδήλως παράνομη. Μια απόφαση που είναι αντίθετη και παραβλέπει ακόμα και τις σχετικές υπηρεσιακές εισηγήσεις, οι οποίες προέβλεπαν ρητά το προβάδισμα των Γεωπόνων για τις εν λόγω θέσεις, όπως εξάλλου επιτάσσουν και οι σχετικές νομικές διατάξεις.

                Η χαρακτηριστική αδιαφορία του Υπ.Α.Α.Τ. για την τήρηση της νομιμότητας καθιστά πλέον την πολιτική του ηγεσία έκθετη και υπόλογη έναντι των γεωπόνων αλλά και των ελαιοπαραγωγών. Η μη χρησιμοποίηση του κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού, καθιστά υπεύθυνο το Υπ.Α.Α.Τ. για τις όποιες αστοχίες και προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή του φετινού προγράμματος Δακοκτονίας. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα, συνεχίζει να επιμένει στην ανάγκη πλήρους αποκατάστασης της νομιμότητας και άμεσης τροποποίησης της σχετικής απόφασης, προκειμένου να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η ελαιοπαραγωγή αλλά και το εισόδημα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

 

Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

 

Σχόλιο e-geoponoi.gr

 

Να ενημερώσουμε το ΓΕΩΤΕΕ ότι οι περισσότερες προκηρύξεις έχουν λήξει και αναμένονται τα αποτελέσματα

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd