Το σύνολο των Ελλήνων Αγροτών χάνει την επιδότηση Πρασινίσματος. Ποια θα είναι τα καλλιεργητικά πρωτόκολλα

Στην τσέπη που έµπαινε η βασική ενίσχυση ίσως οι αγρότες βλέπουν περισσότερα, αλλά εκείνη που έµπαινε το πρασίνισµα θα είναι άδεια. Αυτή είναι η πραγµατικότητα, µε την οποία θα βρεθεί αντιµέτωπο σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων αγροτών µε τη νέα ΚΑΠ, µε το χρηµατοδοτικό σχήµα µε βάση το οποίο θα πληρώνονται τις άµεσες ενισχύσεις, να αποτελεί την πιο σηµαντική αιχµή του Στρατηγικού Σχεδίου.

Η βασική ενίσχυση φυσικά θα παραµείνει λαµβάνοντας τη «µερίδα του λέοντος» από τον εθνικό φάκελο µε το ποσοστό της να αναµένεται να ανέβει από το 60% κοντά στο 70%. ∆ηλαδή για παράδειγµα ένας παραγωγός µε δικαιώµατα

των 1.000 ευρώ θα έχει πλέον δικαιώµατα των 1.200 ευρώ. Ωστόσο, το πρασίνισµα της τάξεως των 480 ευρώ το ∆εκέµβριο δεν θα µπαίνει.

Αντί αυτού θα πρέπει να ακολουθεί καλλιεργητικά πρωτόκολλα αυστηρά, αν θέλει να λάβει ένα ποσό που έχασε από το πρασίνισµα µέσω των νέων οικολογικών ενισχύσεων.

Ακόµη ένα συµπλήρωµα στη βασική, υπό προϋποθέσεις

θα έχει να περιµένει από την αναδιανεµητική ενίσχυση. Την Άνοιξη, τα πράγµατα ίσως είναι πιο καθαρά για το µέλλον του Εθνικού Φακέλου, καθώς τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί τα κείµενα και για τη νέα ΚΑΠ.

agronews.gr

Σχόλιο e-geoponoio.gr

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, εάν κάποιος αγρότης επιθυμεί να λάβει τα επιπλέον μέρος των 480 ευρώ του παραπάνω παραδείγματος, θα πρέπει υποχρεωτικά να αποδείξει ότι:

1.       Συνεργάζεται και λαμβάνει γεωργικές συμβολές από κάποιον πιστοποιημένο φορέα Γεωργικών Συμβούλων.

2.       Έχει ενταχθεί και εφαρμόζει Τεχνολογίες Ευφυούς Γεωργίας, για μείωση εισροών στην καλλιέργεια του. Πχ, μείωση χρήσης γεωργικών φαρμάκων, μείωση χρήσης και εξοικονόμηση νερού, προστασία εδάφους, μείωση ανθρακικού αποτυπώματος, συστήματα ιχνηλασημότητας κλπ

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και ένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Εξόφληση ΥπηρεσιώνΕίσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd