Ιδρύθηκε γραφείο ΕΛΓΑ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη

Συμφωνία Συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ίδρυση γραφείο ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ.  Το γραφείο θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Σε ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου τονίζει: “Από τον περασμένο Ιούλιο είχα δηλώσει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί (ιδρυθεί) αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και δεσμεύτηκα για την ίδρυση και λειτουργία του.

Και αυτό διότι έπρεπε να διασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνών σχετικών με τους φυσικούς κινδύνους στη γεωργία, καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών.

Το αίτημα μου αυτό, που απηχεί και το έντονο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα, έγινε αποδεκτό από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, οποίος, καταγόμενος από αγροτική περιοχή, αμέσως το υιοθέτησε και ανέλαβε, προσωπικά, την υλοποίησή του.

Έτσι και με την ανταπόκριση και στήριξη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, υπογράφηκε στις 7.12.2020 Συμφωνία Συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας, το οποίο, σήμερα, κατά την πριν λίγων ωρών συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, εγκρίθηκε. Το γραφείο θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ καθώς και στον Περιφερειάρχη για την κατανόηση του δίκαιου αιτήματος που τους υπέβαλλα, για λογαριασμό του αγροτικού κόσμου των νησιών μας, και για την άμεση ανταπόκρισή τους προκειμένου να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα.”

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και ένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Εξόφληση ΥπηρεσιώνΕίσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd