Εξετάζεται νέα 5 ετή ενίσχυση αγροτών έως 35 ετών

Τη θεσμοθέτηση νέας πριμοδότησης πενταετούς διάρκειας για αγρότες νεαρής ηλικίας και με πρόσθετα θεωρητικά προσόντα.

Το όριο ηλικίας για την επιλογή των δικαιούχων καθορίζεται στα 35 έτη, µοντέλο που έχει ήδη υιοθετήσει η Ολλανδία.

Το εν λόγω μέτρο βρίσκεται ανάµεσα στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόµενη ΚΑΠ, δηλαδή μετά το 2023. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριµένη ενίσχυση από την ερχόµενη περίοδο θα είναι ετήσια και θα έχει τη µορφή πριµ. Θα δίνεται βάσει των επιλέξιµων εκτάσεων του νεαρού αγρότη, για έναν συγκεκριµένο αριθµό εκταρίων. ∆ηλαδή, αν το όριο είναι 100 στρέµµατα, ένας νεαρός αγρότης µε 200 στρέµµατα καλλιεργήσιμη έκταση θα λαµβάνει για µία 5ετία ένα ετήσιο πριµ για τα µισά στρέµµατα

Επιπλέον, σηµειώνεται, πως είναι πολύ πιθανόν να εισαχθεί τη νέα περίοδο η υποχρέωση ο νεαρός αγρότης για να λαµβάνει το ετήσιο αυτό πριµ να είναι καταρτισµένος και µε συγκεκριµένα προσόντα (π.χ να έχει ολοκληρώσει πολυετή σχολεία του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα ή ακόμα και να είναι απόφοιτος γεωπονικής-γεωτεχνικής σχολής). Τα παραπάνω δεν θα πρέπει να συγχέονται µε την γνωστή ενίσχυση «πρώτης εγκατάστασης» που παρέχεται µέσα από τις δράσεις του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (Μέτρο 6.1).

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), την περίοδο 2015-2019 οι συνολικές εισαγωγές τροφίμων και ζώντων ζώων στη χώρα μας ανήλθαν σε αξίες 28 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 9,3, δηλαδή το 33%, αφορούσαν τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, αυγά, γάλα, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα). 

  • Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορωνοϊού συνιστά στις επιχειρήσεις τροφίμων αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου λειτουργικής υγιεινής και ασφαλούς παραγωγής και διάθεσης/έκθεσης των τροφίμων.

  • Όπως αναφέρει η SCMP ερευνητές στην Κίνα πήραν δείγμα αίματος από 2000 ασθενείς μολυσμένους από τον COVID-19 στην Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας και συνέκριναν τα δείγματα αυτά, με αντίστοιχα ανθρώπων που δεν είχαν νοσήσει.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!