Σημαντικό: Τράπεζα Αγροτικής Γης & κίνητρα προσφοράς γαιών σε Νέους Αγρότες επιβάλλει η Νεα ΚΑΠ

Σύσταση τράπεζας αγροτικής γης, 10ετής εκµετάλλευση µικρών δηµόσιων γεωργικών µονάδων και έκπτωση φόρου σε µεταβιβάσεις χωραφιών αποτελούν ορισµένες από τις εθνικές πολιτικές που καλεί να συµπεριλάβουν τα κράτη-µέλη στο στρατηγικό τους σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD).

 

Τα συγκεκριµένα µέτρα, πρέπει οι εθνικές αρχές να τα συνδυάσουν µε άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές, ώστε να πιάσουν τις επιδόσεις που απαιτούνται για τη λεγόµενη «ηλικιακή ανανέωση της γεωργίας», έναν από τους εννέα γενικούς άρα και υποχρεωτικούς στόχους της ΚΑΠ.

Συγκεκριµένα, το ENRD σε σχετική του παρουσίαση κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας συνέτταξε ένα σετ παρεµβάσεων που χωρίζεται σε τέσσερις άξονες µε τον καθένα να περιέχει ένα µείγµα εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων πολιτικής:

1. Πρόσβαση σε γη:

·         Ενεργοποίηση χρηµατοδοτικού εργαλείου για την αγορά γης µε µακροχρόνιο δανεισµό όπου θα καλύπτεται η εγγύηση.

·         Προκήρυξη Μέτρου «Κινητικότητα Γης»: Πριµ για αγρότες σε ηλικία συνταξιοδότησης που µεταφέρουν µόνιµα την εκµετάλλευσή τους. Συνδυάζεται µε ανάλογες υπηρεσίες και µε τη δηµουργία ∆ιαχειριστών Αγροτικής γης.

·         Έκπτωση φόρου σε µεταβιβάσεις αγροτικής γης Σύσταση τράπεζας αγροτικής γης (εθνική πολιτική): Συλλέγει, οργανώνει και διευκολύνει την αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης αγροτικής γης.

·         Προγράµµατα εκκίνησης αγροτικών εκµεταλλεύσεων (εθνική πολιτική): Νέοι αγρότες να έχουν πρόσβαση και να εκµεταλλεύονται µικρές αγροτικές µονάδες δηµόσιου χαρακτήρα για µέγιστη περίοδο 10 ετών. Φορολογικά κίνητρα

2. Χρηµατοδότηση και εργασία:

·         Πριµ πρώτης εγκατάστασης.

·         Χρηµατοδοτικά εργαλεία µε προτεραιότητα και υψηλότερη ένταση ενίσχυσης σε νέους αγρότες.

·         Εισοδηµατική στήριξη: Μείωση φορολογίας.

·         Εθνικό απόθεµα για δικαιώµατα σε νέους αγρότες

·         Εργαλείο σταθεροποίησης του εισοδήµατος. 3. ∆ιαχείριση κινδύνου:

·         Επιδότηση ασφαλίστρου για διάφορους κινδύνους είτε οικονοµικούς είτε περιβαλλοντικούς.

·         Η βάση για το φόρο εισοδήµατος να υπολογίζεται για µία περίοδο τριών ετών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

 

Σχόλιο e-geoponoi.gr

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικές αποφάσεις που επιβάλλονται στην χώρα. Σίγουρα πολλοί Αγρότες και άνθρωποι του κλάδου, δεν ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν για την Νεα ΚΑΠ 2020-2027.

Τα πολιτικά κόμματα, έρχονται και πλασάρουν αυτές τις παροχές ως δική τους πολιτική, πράγμα που είναι απολύτως ψευδές. Άρα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι, όλα επιβάλλονται στην χώρα και διαμορφώνουν την Αγροτική της παραγωγή προς την μια ή άλλη κατεύθυνση.

Εσείς κρίνετε εάν είναι θετικά ή αρνητικά….

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!