Ιταλία: Όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν το Αγροτικό επάγγελμα

Τον μεγαλύτερο αριθμό νέων αγροτών με ενεργό συμμετοχή στην αγροδιατροφική αλυσίδα διαθέτει η Ιταλία.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε διάσκεψη της Ένωσης Ιταλών λογιστών, συνολικά 60.000 ιταλικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται υπό την κατοχή αγροτών ηλικίας κάτω των 35 ετών, καταγράφοντας ετήσια αυξητική τάση της τάξης του 6%.

Το διάστημα 2016-2017 καταγράφηκαν στη γειτονική χώρα συνολικά 30.000 υποβολές αιτήσεων για χρηματοδότηση από τα Ταμεία Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω των οποίων η ΕΕ ενθαρρύνει τους νέους, προκειμένου να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα.

Ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός της έντονης ροπής των νέων Ιταλών προς τον αγροτικό τομέα. Το 61% των αιτούντων προέρχεται από τη Νότια Ιταλία, τη Σικελία και τη Σαρδηνία, το 19% από την Κεντρική Ιταλία και το 20% από τη Βόρεια Ιταλία.

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς αγρότες διαθέτει πτυχίο, ενώ οκτώ στους δέκα ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, έχοντας μεγαλύτερη δυνατότητα διείσδυσης σε νέες αγορές.

«Η γεωργία είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η οικονομία μας», δήλωσε ο Michèle Emiliano, πρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, όπου διεξήχθη η διάσκεψη.

Πηγή: ypaithros.gr / euractiv.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

  • Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.600 αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, περισσότερες από 1.800 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, ενώ άλλες 620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

  • Στα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά είναι αφιερωμένη η 5η επιστημονική συνάντηση ενημέρωσης της παραγωγικής βάσης, που διοργανώνει το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!