Αγροτικές Ειδήσεις

Αγροτικές Ειδήσεις (125)

Όλα τα τελευταία νέα του Αγροτικού κόσμου

Τον έκτο μήνα διανύουν οι ελιές ποικιλίας Καλαμών στις κάδες των ελαιοπαραγωγών «περιμένοντας» τους εμπόρους. Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του ΥΠΑΑΤ, οι ελιές ποικιλίας Καλαμών –εκτός της περιοχής Μεσσηνίας, που είναι πιστοποιημένες με ΠΟΠ– έχουν οριστεί ως συνώνυμα της «Kalamata olives». 

H Γερμανία, μια χώρα με πλούσια κτηνοτροφική παραγωγή, εκτρέφει περίπου 27 εκατομμύρια χοίρους, 12,6 εκατομμύρια βοοειδή και σχεδόν 40 εκατομμύρια όρνιθες. Όμως, οι συνθήκες διαβίωσης για το ζωικό κεφάλαιο είναι συχνά μη αποδεκτές.

Ένα νέο εθνικό ερευνητικό δίκτυο στον τομέα της αγροδιατροφής με την ονομασία «Οι δρόμοι της Ελιάς» συστήθηκε από τον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας.

Πολλά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσσηνίας θα κινδυνεύσουν να αφαιρεθεί από την ετικέτα τους η ένδειξη “ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Καλαμάτα”, εάν δεν διορθωθούν οι προδιαγραφές που έχουν θεσπιστεί ώστε τα λάδια του Νομού να μπορούν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ένδειξη.

Έπειτα από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων (σε αμυγδαλιές στο Alicante) xylella fastidiosa, ενός επικίνδυνου βακτηρίου που προσβάλλει την ελιά και άλλες καλλιέργειες και έχει οδηγήσει σε ξερίζωμα εκατομμυρίων ελαιόδενδρων στην Ευρώπη, ήρθε το πρώτο επίσημο κρούσμα σε ελαιόδενδρο στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Αγκινάρες από τη Μικρομάνη πωλούνταν την περασμένη Τετάρτη στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, με 5 ευρώ τα 15 κεφάλια.

Χρειαζόμαστε περισσότερο κοινό όραμα, επιχειρησιακές συνεργασίες, νομικό, οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας.

Με τη συμμετοχή πλέον των 300 συνέδρων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα ‘φυσιολογία, θρέψη και φυτοπροστασία της ακτινιδιάς’, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας.

Σε είδος (ελαιόλαδο) θα πρέπει να καταβάλλεται από τον παραγωγό το εκθλιπτικό δικαίωμα των συνεταιριστικών ελαιοτριβείων σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά γνωμοδοτικό έγγραφο του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ)

Σελίδα 1 από 11

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!